Botræning og boafklaring

En stor del af kollegielivet er botræning og boafklaring: at øve sig i at bo selv og tage ansvar for sin dagligdag. På Sputnikkollegiet arbejder vi med at træffe egne, reflekterede valg og tage ansvar for de valg.

Botræning og boafklaring på Sputnikkollegiet

​Du vil blive mødt med stor respekt for dit privatliv og formåen i dit eget liv, og samtidig står vi klar til at støtte dig i dine udviklingsbehov.

Når du bor på kollegiet, bestemmer du over dit eget liv og dit eget hjem. Men man kan ikke bestemme over andre med negativ adfærd. Det mener vi, er en vigtig ting at lære sig, da det kan forhindre en masse dårlige erfaringer med venskaber, arbejde og andre relationer. Når man er ung, er det en vigtig proces at lære, at kunne styre sig selv, impulskontrollere og ikke mindst bære over med sig selv. Vi tilbyder derfor også støtte til den del af botræningen, som handler om kontakt og samvær med andre.

Botræning for unge med autisme - konkrete aktiviteter

Når du flytter ind, får du en kollegiestøtte/hybelstøtte, som sammen med dig lægger en plan for din botræning. Vi ser på, hvilke færdigheder du har behov for at træne og i hvilken rækkefølge, og vi tager hensyn til, at det er en skrøbelig proces, der kræver mange personlige og sociale ressourcer, når man flytter ind på et kollegium. Derfor tager vi din botræning i det tempo, som er nødvendigt.

Vi har udarbejdet en kollegiehåndbog, som giver et overblik over de praktiske ting, du skal vide, når du flytter ind, og som samtidig kan være ramme om dine første aktiviteter i botræning.

Se i øvrigt under Individuel og fælles støtte, hvad du kan få hjælp til.  

FILM​ Mød en række beboere fra Sputnikkollegiet. Som en del af deres botræning er de på madkursus på Hotel- og Restaurantskolen.

Tilmelding til Nyhedsbrev

Sociale medier