Mød Mads Bo - ny leder af Sputnikkollegiet i Virum​

Netop hjemvendt fra to et halvt år i Kenya træder Mads Bo Dons Sørensen ind som ny leder af Sputnikkollegiet i Virum. Her kan du møde ham og høre hans tanker om det nye job.

Hvad glæder du dig mest til ved jobbet?

Jeg glæder mig rigtigt meget til at få indsigt i de unges liv. Vi træder ind i deres hjem, og vi skal finde balancen i forhold til, hvor meget vi kan forstyrre, og hvor meget vi skal forstyrre. Hvor meget skal man invitere ind til? Jeg tror, det vigtigste er at samarbejde med de unge henimod at blive livsduelige; give dem en egenindsigt i, hvad de skal kunne, når de en dag skal videre.

Der er meget, jeg skal sætte mig ind i, også på det lovformelige og strukturelle. Jeg glæder mig også rigtigt meget til samspillet med personalet på kollegiet og vores samarbejdspartnere. Det gælder både sagsbehandlerne i kommunerne, der indskriver de unge, og også de unges netværk. Vi skal igen finde balancen i det vigtige samarbejde med netværket og respekten for den unges myndighed og selvbestemmelsesret.

Hvad bliver udfordrende for dig?

Der er mange udfordringer, fordi alt er nyt, så jeg skal bruge tid på at få greb om, hvordan det fungerer. Det er igen den her gråzone med, at det er de unges hjem, og samtidig skal vi skubbe på. For det skal vi jo.

Jeg tror også, stilheden kan blive en udfordring. Før jeg kom på kollegiet har jeg arbejdet på Sputniks STU på Nørrebro. Det var et miljø med op mod 70 unge, og de var en del af et skolerum, som gav nogle andre rammer. Her kan beboerne gå ind på deres værelse, hvis de ikke har lyst til at samarbejde, og vi kan ikke følge efter. Der kan være nogle forforståelser: ”Det er mit hjem, I kan ikke bestemme,” og det kan vi så alligevel, for de unge er indskrevet med nogle krav om, at der skal ske udvikling.

Du startede 1. august, hvordan er du blevet modtaget?

Jeg synes, jeg er blevet helt fantastisk modtaget. De unge har været gode til at vide, hvem jeg var, allerede inden jeg trådte ind ad døren første gang. Personalet har også taget virkelig godt imod mig. De har helt styr på rutinerne, og meget er uddelegeret til dem, derfor skal jeg ikke være så bange for ikke at have overblik over det hele fra starten.

Hvad oplever du som det særlige ved Sputnikkollegiet?

Man kan mærke, at meget arbejde er baseret på tillid, der er meget varme, og så krydret med en stor del respekt for de unges selvstændighed. Jeg synes, medarbejderne udviser et stort moralsk kompas ind i arbejdet, og de unge giver udtryk for at de trives; det er det, jeg har oplevet indtil videre.

En anden vigtig ting er relationsarbejdet. Man er ikke ’særlige’ over for hinanden, man er ligeværdige – det praktiserede ligeværd. Den ordentlighed, der er i det, synes jeg, jeg kan genkende. Det betyder også, at man godt tør stille krav til de unge – begynde at skubbe til dem på en basis af, at man kender dem godt.

Mads Bo Dons Sørensen afløser Carsten Bøgelund Laursen som leder. Carsten er tiltrådt som skoleleder af Skolen Sputniks nye skole i Gentofte.​

Navn: Mads Bo Dons Sørensen
Alder: 41 år
Stilling: Leder af Sputnikkollegiet i Virum pr. 1.8.2016
Uddannelse: Akademiuddannelse i ungdomspædagogik

Ansat i Sputnik: Siden 2007, hvor han startede i en vikarstilling på Skolen Sputnik i Vanløse. Siden leder af Sputnik STU på Nørrebro.

Privat: Bor på Amager med sin kone Vivian, ét barn på tre år og en lille ny på vej.​

Tilmelding til Nyhedsbrev

Få nyt fra Sputnik i din indbakke​.

Sociale medier